tiistai 7.7.2020 | 21:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Nimipäivä: Espanjan Gran Canarialta nimipäivähaastatteluun tavoitettu Sulo Niemi on seurannut tietotekniikan kehittymistä ensimmäisistä tietokoneista lähtien

Joni Leinonen
To 13.2.2020 klo 09:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Tämän torstain haastatteluun vastasi Sulo Johannes Niemi lomalta Espanjan Gran Canarialta.

– Nimeni valinnasta en osaa kertoa, sain sen vuonna 1952. Näytin kai sen verran suloiselta. Toinen nimi tulee enoltani, Sulo Johannes Niemi kertoo.

Sulo syntyi Lempäälässä, josta perhe muutti takaisin Nivalaan Sulon isän saatua töitä Makolan kaivokselta. Makolan sulkeuduttua isä pääsi Hituran kaivokselle ja myöhemmin Sulo seurasi perässä.

– Aloitin Hiturassa aivan perustasolta ja myöhemmin nousin palkanlaskijaksi ja tietoverkon ylläpitäjäksi, Sulo kertoo.

Sulo on työskennellyt Nivalassa, Kokkolassa, Porissa, Helsingissä, Vammalassa, Pyhäsalmella, Torniossa sekä viimeisimpänä Haapavedellä.

– Ympäri Suomen, tilanteen mukaan, Sulo hymähtää.

Sulon perheeseen kuuluu naisystävä.

– Harrastuksistani päällimmäisenä tulee mieleen lukeminen. Jo kansakouluajoilta muistan, kun kuljin koulun jälkeen linja-autolla kirjastolle. Harrastan myös kävelylenkkejä ja lempiharrastustani, tansseissa käymistä.

Sulo on käynyt kansalaiskoulun, Haapajärven kauppakoulun ja tietokonekursseja. 70-luvulla kiinnostus kohdistui tekniikkaan.

– Tietotekniikkaa olen seurannut ensimmäisistä tietokoneista lähtien. Nytkin on reissussa mukana näppärä tablettitietokone, Sulo paljastaa.

Kauppakoulun jälkeen Sulo työskenteli osuuskaupan rautapuolella ja armeijan jälkeen tie suuntasi Hituran kaivokselle.

Harrastuksena on ollut myös Nivalan senioritoiminta, jossa hän toimi tietokonekouluttajana. Nyt näkymissä on muutto uuteen kotiin Raaheen.

– Eläkeiässä on tullut aikaa, ja olen alkanut matkailla, noin kerran vuodessa. Tällä reissulla olen Espanjan Gran Canarialla, Sulo kertoo.

Nimipäivä on Sulolle päivä muiden joukossa.

– Terveisiä suvulle Nivalaan ja Akaalle sekä taloyhtiön asukkaille ja eläkeläisille!

#