keskiviikko 4.8.2021 | 21:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Nivala-lehden päätoimittaja Risto Puolimatka pitää pääkirjoituksessaan peltoluontoa niin arvokkaana, että se ansaitsee ihan oman keskuksen

Ke 24.6.2020 klo 19:55

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nyt eletään viimeisiä viikkoja, kun kansalta odotetaan vielä näkemystä: onko Nivalaan suunnitellun peltoluontokeskuksen esiselvitys raiteillaan. Puuttuuko siitä jotain vai onko jotain perustavaa laatua olevasti vinksallaan? Vai onko se juuri hyvä?

Katvalan talonpoikaismuseossa JEDUn takamaastossa voi vielä käydä luomassa katsauksen suunnitelmiin ja jättää laatikkoon omat ruusut tai risut ja jopa uudet ideat. Aloitelaatikko lomakkeineen odottaa suunnitelmien vieressä vielä viimeistä silausta heinäkuun loppuun saakka.

Pelto ja maisema ovat niin iso nivalalaista identiteettiä, että ne ansaitsevat kyllä keskuksensa. Tulee pitää ”vain” siitä huolta, että keskus kantaa niskansa järkevällä taloudenpidolla tai varainhankinnalla ja ennen kaikkea että se kiinnostaa muitakin kuin nivalalaisia pellonpientareella kulkijoita.

Peltoluontokeskuksen esiselvityksessä on paljon hyviä ideoita ja potentiaalia. Sille ei voi kuin toivottaa mitä parhainta menestystä – ja toteutumista.

Aloitelaatikko odottaa vielä viimeistä silausta.

#