tiistai 20.10.2020 | 08:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Sini Liikanen potee Tupalan nurkilla sydänsuruja: äänikirjakokeilu johti katkohoitoon ja jaettuun salaiseen rakastajaan

To 16.7.2020 klo 08:00 | päivitetty to 13:14

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Allekirjoittanut on yrittänyt saada parempaa puoliskoaan lukemaan kirjoittamiaan lehtijuttuja. Pienet uutiset menevät pakottamalla (koiranpentukatse toimii aina), mutta mikäli tekstiä on enemmän kuin tämän palstan verran, vastaus on selvä.

Ei jaksa, liian pitkä. Mutta kuvat voin katsoa.

Samainen ihminen on kuitenkin ahminut kuukaudessa kaksi paksua kirjaa ja kolmas on jo hyvää vauhtia menossa. Siis yhteensä jo toistatuhatta sivua tekstiä. Ilman kuvia. Täysin vapaaehtoisesti.

Pienimuotoinen loukkaantuminen saattaa siis olla aika ajoin paikallaan. Onneksi pahaa mieltä lievittää se tosiasia, että nuo opukset ovat äänikirjoja, joissa joku muu tekee raskaan työn puolestasi. Oikeita kirjoja (sekä lehtijuttuja) lukevat ovat sentään korkeammalla kuin nuo äänikirjoja kuuntelevat laiskimukset.

Eräänä pimeänä marraskuisena iltana sattui kuitenkin heikko hetki. Allekirjoittaneen uteliaisuus kasvoi liian suureksi, ja luuriin latautui salaa äänikirjasovellus. Ennen play-napin painamista kuulokkeet tiukasti korville, ettei kukaan olisi todistamassa hairahdusta.

Pian tuntematon ääni alkoi kuiskutella korvaan lauseita: mystisiä, mielenkiintoisia ja hieman irstaita. Aluksi tuntematon ihminen tuntui olevan liian lähellä, mutta pian tämä tyttö oli myyty. Kuulokkeissa asustavasta tuntemattomasta tuli rakastaja, jonka kanssa menin kaikkialle. Edelleen tosin muilta salassa.

Ensimmäinen kirja meni helposti viikossa, seuraava jo toisessa. Kolmannella viikolla rakkaustarina katkesi hetkeksi. Nuo typerät kaksi viikkoa kestävät ilmaiset kokeilujaksot – äkkiä luomaan uusi tili kilpailijalle.

Lyhyesti sanottuna allekirjoittanut oli koukussa. Olisi edelleen, ellei olisi joutunut katkohoitoon. Suosikkikirjasarja tuli nimittäin päätökseen, eikä surutyö ole vielä valmis, jotta voisi siirtyä seuraavaan.

Eräänä iltana surun lomassa tapahtui kauheita, kun parempi puolisko halusi kuunnella omaa kirjaansa julkisesti. Sydäntä vihlaisi, kun tuttu ääni täytti huoneen. Mutta täysin väärässä kontekstissa ja väärän henkilön äänenä. Meillä oli ollut yhteinen salainen rakastaja.

Miten tämän voi ikinä antaa anteeksi?

#