maanantai 3.8.2020 | 14:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalan kirkko sulkeutuu heinäkuun jälkeen – Remontin pitäisi olla valmis joulukuuhun mennessä

Pe 24.7.2020 klo 13:30 | päivitetty pe 13:32

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivalan kirkko sulkeutuu käyttäjiltä remontin toisen vaiheen töiden takia heinäkuun viimeisen sunnuntain jälkeen. Seurakunnan suunnitelmissa oli tämän jälkeen lähteä kappelikierrokselle, mutta kokoontumisrajoitusten takia on laadittu uusi suunnitelma.

– Järjestämme elokuun jumalanpalvelukset pääsääntöisesti Seuratuvan viereisellä nurmialueella. Mikäli on kehno sää, varapaikkana on seurakuntakodin iso sali. Sinne voimme nykyisten rajoitusten mukaan ottaa jumalanpalvelukseen sata henkilöä, kirkkoherra Sanna Jukkola kaavailee jatkaen:

– Lisäksi 16. elokuuta järjestämme Katvalan museoalueen pihalla Kansanlaulukirkon. Sen yhteydessä on myös kansallispukujen tuuletuspäivä. Kansanlaulukirkkoa vietettiin jo juhannussunnuntaina Vinnurvan leirikeskuksen pihamaalla, ja se sai paljon myönteistä palautetta, Jukkola kertoo.

Yksityistilaisuuksien (muistotilaisuudet, hääjuhlat) väkimäärä nousee elokuun alusta viidestäkymmenestä viiteensataan. Koska metrin turvaväli tulee edelleen huomioida, voidaan isossa salissa kokoontua elokuun alusta maksimissaan sadan hengen voimin.

– Tämän hetken tiedon mukaan kokoontumisrajoitukset poistuvat kokonaan lokakuun alusta. Sen jälkeen voisimme toteuttaa kylien kappelikierroksen jumalanpalvelusten osalta. Syyskuun suunnitelmat tarkentuvat elokuun edetessä. Jos kevät jotain opetti niin sen, että tilanteet voivat muuttua nopeastikin, Sanna Jukkola kertaa.

Nykyinen suositus on, että tilaisuuksia pidetään mahdollisuuksien mukaan ulkotiloissa, ja kestoltaan ne ovat napakoita.

– Ajatus karkailee jo joulukuun kolmanteen adventtiin, kun kirkko otetaan remontin jälkeen uudelleen käyttöön. Jos Luoja suo, silloin Nivalan kirkko täyttyy piispanmessussa. Epäilemättä ”Herraa hyvää kiittäkää” kajahtaa silloin kohtuullisen komeasti, Jukkola arvelee.

#