lauantai 6.3.2021 | 18:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Nivalassa tehtiin lintubongauksen historiaa: kuningaskalastaja piipahti tiettävästi ensimmäistä kertaa Nivalassa

Eetu Kupulisoja
Ke 4.11.2020 klo 18:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Sunnuntaina tehtiin tiettävästi Nivalan historian ensimmäinen havainto kuningaskalastajasta. Sarpatiellä, Nivalan terveyskeskuksen vastarannalla, asuva Anneli Kalliokoski kuuli aamupäivällä ennen kymmentä kopsauksen ikkunansa luota ja huomasi pökertyneenä maassa ”tosi kauniin linnun”. Lintu osoittautui myöhemmin kuningaskalastajaksi.

– Lähdin hakemaan sisältä kameraa ja otin linnusta kuvan. Kun kävin uudelleen sisällä, se oli sillä aikaa noussut seisomaan. Sitten se lensi aidalle ja seuraavaksi se oli lentänyt jo joen toiselle puolelle, Kalliokoski kertaa tapahtumia.

Kalliokoski kertoi asiasta tuoreeltaan siskolleen, joka on lintuharrastaja. Sana levisi harrastajien keskuudessa, kun moni halusi nähdä harvinaisuuden omin silmin.

Osa paikalle kerääntyneistä harrastajista näki, kuinka lintu kalasti kalan Malisjoesta, mistä voi päätellä, että se oli täysin toipunut iskusta.

– Sunnuntaina linnusta tehtiin useita havaintoja, mutta maanantaina sitä ei enää näkynyt. Toivottavasti se on jatkanut matkaansa etelään, kun täällä ei ole ruokaa tarjolla enää pitkään. Toivotaan myös, että se muistaa paikan ja palaa tänne ensi vuonna, Anneli Kalliokoski myhäilee.

Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen tilastojen mukaan kuningaskalastajasta saatiin lokakuussa havaintoja myös Haapavedellä, Pietarsaaressa ja Korsnäsissä.

#