lauantai 6.3.2021 | 19:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Päätoimittaja huomasi Tupalan nurkilla nimenneensä lehden luontokolumnistit lähikolumnisteiksi – Tanja Kaarlela keskittyy omiin kirjallisiin töihin ja Kerttu Sarja palaa kirjoittajaksi

To 17.12.2020 klo 07:50

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kylläpäs tein varsinaisen neronleimauksen ja ihan vahingossa. Lähetin Nivala-lehden luonnon, kodin ja muiden läheisten aiheiden kirjoittajille yhteisen postin, jossa tervehdin lähikolumnistejamme. Tähän saakka heitä on tituleerattu luontokolumnisteiksi, mutta tuo lähi- taitaa luonnehtia heitä paremmin.

Haikein mielin jouduin vastaanottamaan tiedon, että Tanja Kaarlela jättää kirjoittajajoukkomme. Hänellä on nyt iso, aikaa vievä muu kirjoitusprojekti, johon hän haluaa keskittyä. Esitän kiitokset Tanjalle tästä vuodesta.

Kirjoittajien määrä pysyy kuitenkin entisenä, samoin muiden kirjoitusvuorot, sillä saamme mukaan yhden uuden – tai oikeastaan vanhan tutun kirjoittajan, Kerttu Sarjan. Kerttu jatkaa entisellä tyylillään, josta olen jo aiemmin kirjoittanut, että se ei ole jättänyt lukijoita kylmäksi. Kertun kirjoituksista ollaan samaa tai kovastikin eri mieltä, mikä on kerrassaan mainio asia.

Tuoreimman kolumnin on kirjoittanut Elise Pihlajaniemi. Juuri tästä kirjoituksesta Elise kysyi ennen sen julkaisua, onko se liian synkkä tuolle paikalle. Lukekaa ja olkaa mieltä, mutta sanoin Eliselle, ettei ole liian synkkä. Se on tummanpuhuva ja vakava, kipeä aihe. Se tuli julki viime lauantaina täällä verkossa, ja verkkoanalytiikan perusteella se on ollut hyvin luettu, se taisi osua.

Pääasiassa luontoaiheista kirjoittava Reijo Jussilainen puolestaan mietiskeli tuossa syksyllä, voiko kolumneissa ottaa kantaa. Jo vain voi! Vastasin Reijolle, että jos kolumnilla aiheutetaan myrsky, minä päätoimittajana olen vain iloinen.

Ja kirjoittajajoukkomme tässä viimeisenä listattuna mutta ei vähäisimpänä on Onni Vähäaho. Onnihan on ihan mahoton urheilumies, harrastaa sellaista itsensä rääkkäämistä, että meistä muista suurin osa ei uskalla moista ajatellakaan. Mutta Onni on myös luontomiehiä, joka huomaa kaiken kauniin maastossa liikkuessaan.

Eikö meillä ole tässä melko lavea kattaus kirjoittajia, jotka ovat täältä läheltä ja kirjoittavat meille kaikille läheisistä asioista, siis lähikolumnisteja.

#