keskiviikko 23.6.2021 | 10:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalan kaupunkifestivaali Uikon Taikaa jouduttiin perumaan toisena vuonna peräkkäin – Ensi vuoden tapahtuman esiintyjäkaarti julkistetaan loppuvuonna

Eetu Kupulisoja
Pe 4.6.2021 klo 09:41

Uikon Taikaa -kaupunkifestivaali koki saman kohtalon kuin viime vuonna. Tapahtuman järjestävä Nivalan Liikuntakeskus tiedotti perjantaiaamupäivänä, että tapahtumakokonaisuus on peruttu kesän 2021 osalta.

Festivaali oli tarkoitus järjestää 12.–18. heinäkuuta Liikuntakeskuksen tiloissa, mutta alueella ollut vakava koronatilanne on asettanut haasteita sisällä olevan tapahtuman turvalliseen suunnitteluun ja toteutukseen.

Festivaalien kokoa on epidemian takia jo aikaisemmin kevennetty ja nyt myös kauan odotettu Apulannan konsertti on jouduttu perumaan.

– Vaikka alue onkin epidemian perustasolla ja rajoituksia on purettu, niin tartuntaluvut yhden tartuntaketjun osalta Nivalassa ovat näyttäneet, kuinka nopeasti epidemia saattaa levitä ja emme halua olla sitä aiheuttamassa. Teimme siirtopäätöksen kaikkien turvallisuutta ajatellen nyt, kun järjestelyt voidaan vielä ajaa alas hallitusti. Peruuntuminen viime hetkellä olisi aiheuttanut pahemman pettymyksen vieraillemme, toimitusjohtaja Pekka Niemelä perustelee tiedotteessa.

Uikon Taikaa -tapahtuman puitteet, tekniikka, tuotanto ja rakenteet on suunniteltu kokonaisuudessa Liikuntakeskuksen sisätiloihin.

Tiedotteen mukaan Liikuntakeskuksella ei ole resursseja tai mahdollisuutta tällä aikataululla toteuttaa tapahtumaa AVI:n ohjeistuksen mukaisesti tartuntatautilain ja ravintolatoiminnan rajoitusten edellyttämin järjestelyin.

Vaikka noin 20 vuoden historian omaava kaupunkifestivaali jää nyt toteutumatta toisena vuonna putkeen, ei Liikuntakeskus ole luovuttamassa tapahtuman tulevaisuuden suhteen.

– Uudistuvan kesätapahtuman suunnittelu on jo käynnissä ja vuoden 2022 tapahtuman lopullinen esiintyjäkaarti julkistetaan loppuvuonna, tiedotteessa luvataan.

Liikuntakeskus korostaa, että ostetut ennakkoliput käyvät vuoden 2022 päätapahtumaan sellaisenaan. Halutessaan lipun voi palauttaa ostopaikkaan ja sen hinta hyvitetään täysimääräisesti.

– Toivomme mahdollisimman monen säästävän lippunsa ensi kesään.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.