maanantai 6.4.2020 | 08:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaupunginhallitus päätti: MLL tuottamaan lapsiperheille kotipalvelua – Kaupunki osti Haapajärventien ja Asematien kulmassa sijaitsevan kiinteistön

Eetu Kupulisoja
Ti 24.3.2020 klo 16:27

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivalan kaupunki ostaa Mannerheimin Lastensuojeluliitolta lapsiperheille suunnattua kotipalvelua. Kyse on tilapäisestä ja lyhytaikaisesta kotipalvelusta, joka on perheille maksutonta. Se on suunnattu perheille, joissa on alle kouluikäisiä lapsia.

Kotipalvelulla tarkoitetaan asumiseen, hoitoon ja huolenpitoon, toimintakyvyn ylläpitoon, lasten hoitoon ja kasvatukseen, asiointiin ja muihin jokapäiväiseen elämään kuuluvien tehtävien ja toimintojen suorittamista tai niissä avustamista.

MLL:n Pohjois-Pohjanmaan piirin on tarjoutunut hoitamaan kotipalvelua, jos kaupunki tukee toimintaa 46 500 eurolla. Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen maanantain kokouksessaan. Kotipalvelun on määrä alkaa 1.5., jos koronavirustilanne sen mahdollistaa. Sopimus tehdään aluksi vuoden loppuun saakka, syksyllä neuvotellaan jatkosta ensi vuodelle.

Kaupunki on ostanut Kotiranta-nimisen kiinteistön, joka sijaitsee Haapajärventien ja Asematien kulmassa, leikkipuiston ja Asematien välissä. Tontilla sijaitsee omakotitalo ja sen ulkorakennus. Asemakaavassa kiinteistö on merkitty pääosin puistoksi.

– Kiinteistön varalle ei ole suunnitelmia. Sen ostaminen vain tuli tarjolle. Koska alue on asemakaavassa puistoa, ei siihen voi rakentaa, maanmittausteknikko Juha Peltomaa sanoo.

Yhtenä mahdollisuutena Peltomaa väläyttää tontille parkkialuetta, sillä tällä hetkellä leikkipuistoon tulijoille ei ole parkkipaikkoja.

– Se olisi fiksu ratkaisu. Rakennusten purkamisella ei ole kiire, katsotaan rauhassa, mitä tapahtuu.

Kiinteistön kauppahinta oli 58 000 euroa. Kaupunginhallitus hyväksyi aiemmin maaliskuussa allekirjoitetun kauppakirjan.

Kaupunginhallitus hyväksyi myös elintarvikehankinnat kaudelle 1.3.2020–28.2.2023. Teolliset elintarvikkeet siirtyvät Meira Novalle, aiemmin ne on toimittanut Kespro.

Muuten elintarvikkeet hankitaan samoilta tarjoajilta kuin aiemminkin: pakaste-elintarvikkeet Kesprolta, maito- ja maitotaloustuotteet Valiolta ja lihat, lihavalmisteet sekä valmisruoat Atrialta. Kotimaisuusprosentti säilyy näin ollen korkeana.

Tuoreen leivän ja kalan osalta siirrytään neuvottelumenettelyyn, sillä niiden edullisuuden vertailuun ei päässyt yhtään tarjoajaa.

Nivala kuuluu elintarvikehankintojen osalta Kalajokilaakson hankintarenkaaseen. Nivalan osuus yhteensä yli 22 miljoonan euron hankinnasta on noin 3,3 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa.

#