torstai 1.10.2020 | 08:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalassa vieraillut ministeri Ville Skinnari tuki NIHAKin ajatuksia – "Yritykset eivät tunne omassa toiminnassaan rajoja, ja siksi niiden kansainvälistymistä tulisi myös tukea yhä voimakkaammin yhteistyössä eri organisaatioiden kesken"

Ke 9.9.2020 klo 15:40

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Lauantaina Nivalassa vieraillut kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd) sai mukanaan vietäväksi toiveita yrittäjiltä ja kuntapäättäjäiltä.

NIHAKin toimitusjohtaja Toni Krankkala avasi ministerille NIHAKin roolia alueen yritysten kansainvälistymisessä. Viestinä oli, että alueelliset yrityspalvelut tulisi tunnistaa nykyistä vahvemmin valtakunnallisten kansainvälistymispalvelujen välittäjänä ja aktiivisena kumppanina. Paikallisten kehitysorganisaatioiden vahvuutena on Krankkalan mukaan alueen ja yritysten hyvä tuntemus ja pitkät asiakassuhteet.

– Paikallisten yritysten kasvun ja kansainvälistymisen kehittäminen kiinteänä osana Business Finlandin kansainvälistä verkostoa on jatkossa yhä tärkeämpää. Tämän tulisi näkyä vahvemmin Business Finlandin strategiassa ja ohjelmien toteutuksessa sekä alueellisen toiminnan suorana rahoituksena, Krankkala totesi.

Ville Skinnarin mukaan aluekehittäminen on jatkossa yhä enemmän yritysvetoista, rajat ylittävää yhteistyötä. Yritykset eivät tunne omassa toiminnassaan rajoja, ja siksi niiden kansainvälistymistä tulisi myös tukea yhä voimakkaammin yhteistyössä eri organisaatioiden kesken.

NIHAKin ajatus palveluiden jalkauttamisesta lähelle yrittäjiä ja niiden kytkeminen vahvemmin kansalliseen kehittämiseen saa ministeriltä kannatusta. Kehittäminen ei hänen mukaansa voi pysähtyä kaupungin, seutukunnan, maakunnan tai valtakunnan rajoille.

Muita puheenvuoroja käyttivät muun muassa kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu, Champion Door Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Hosio sekä Nivalan Yrittäjät ry:n varapuheenjohtaja Kimmo Peräaho.

Karikumpu kertoi paikallisista kehittämissuunnitelmista ja ajankohtaisista haasteista, Hosio valotti kansainvälisen vientiyrityksen tilannetta ja Peräaho kertoi ajatuksia alueen yrittäjyydestä ja työvoiman saatavuudesta.

#