lauantai 6.3.2021 | 18:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Nivala-lehden päätoimittaja Risto Puolimatka toivoo elämää kylille, mutta ideoiden on tultava kyliltä itseltään

Ke 4.11.2020 klo 19:45

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivalan kaupunki on vuosien saatossa järjestänyt yhden jos toisenkin teemaillan ajankohtaisesta aiheesta, mutta nyt taisi nousta yksi uusi: kylien ilta.

Nivalaa markkinoidaan kylien kaupunkina. Ajatuksena on pitää kylät asuttuina ja elinvoimaisina, vaikka kuinka oltaisiin kaupunki.

Yksi houkutin kylälle voi olla rakennettavissa oleva tontti. Tähän kaupunki tarjoaa apua kaupungin sivuilla olevalla karttapalvelulla.

Jossain määrin taisi tämä korona-aika verottaa halukkuutta lähteä kylien iltaan, sillä paikalla oli enemmän kaupungin ja sen kutsumien alustajien edustajia kuin varsinaisia kylien toimijoita. Tässä tapauksessa kyläillan annin tiedonvälitys lepää paljolti Nivala-lehden harteilla – mikä kyläillassa sanottiin ääneenkin.

Tarjolla on monenlaista apua kylän elävöittämiseen kaupungilta, muilta viran puolesta toimijoilta, kotiseutuyhdistykseltä, Se mikä illassa kuitenkin kävi selväksi: hyvien ideoiden on syytä nousta kylältä, ei ulkopuolelta. Kylillä on paras ja vaikuttavin tieto, miten kylä saa itselleen vetovoimaa.

Hyvien ideoiden

on syytä

nousta kylältä,

ei ulkopuolelta.

#