Miten sisustaa puutarhanurkkaus tai terassi rajallisella budjetilla?

Kevät jo kesällä ja monet alkavat miettiä, miten sisustaa terassinsa, puutarhanurkkauksensa tai vaikkapa parvekkeensa.

Kevät- ja kesäkaudella vietetään paljon aikaa ulkona, joten ulkonurkkaus voisi olla ihana ja viihtyisä paikka, jossa voi lukea kirjaa, valmistaa ruokaa tai vaikkapa muuten vain istuskella.

Minkä tilan haluat sisustaa?

Se, miten sisustat puutarhanurkkauksesi, terassisi tai parvekkeesi, riippuu siitä, minkä tilan haluat sisustaa ja miltä haluat sen näyttävän. Helpointa on sisustaa parveke tai pienempi terassi. Millaiset ovat sopivat puutarhakoristeet?

Koko puutarhan tai suuremman terassin sisustaminen voi olla hieman monimutkaisempaa ja hintavampaa, mutta sen ei kuitenkaan tarvitsisi olla kallista. Tärkeimmät tarvitsemasi tavarat sekä parvekkeelle, terassille että puutarhaan ovat ulkokalusteet. Ulkokalusteiden on oltava säänkestäviä ja kestäviä. Myymälöissä on saatavilla puusta, metallista, muovista ja rottingista valmistettuja kalusteita. Näillä kaikilla materiaaleilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Valitse sellaiset ulkokalusteet, jotka ovat sinulle mieluisia ja täyttävät tarpeesi.

Puiset kalusteet ovat aina klassinen ja ajaton valinta, eivätkä ne mene koskaan pois muodista. Sen lisäksi ne sopivat yhdistettäväksi monenlaisiin sisustustyyleihin. Massiivipuukalusteita hankittaessa on tärkeää muistaa, että ne vaativat säännöllistä huoltoa, jotta ne pysyvät kauniina ja pitkäkestoisina.

Muovi- ja rottinkikalusteet ovat myös erittäin kestäviä. Rottinki on monen suomalaisen suosikkimateriaali – siitä valmistetaan erilaisia pöytiä, ulkotuoleja, sohvia ja paljon muuta. Voit lisätä ulkosohvalle myös pehmeät irtopäälliset, jotta voit asettua mukavasti pitkälleen ja nauttia kauniista säästä. Eikö olekin mahtavaa? Rottinkikalusteiden yksi eduista on niiden keveys. Ne ovat kevyitä myös suurikokoisina, jolloin niitä on helppoa siirrellä ja voit vaivatta järjestellä terassisi uudelleen. Puutarhakalusteet ovat myös erinomainen lahja.

Valitse koristeet

Puutarhanurkkauksesi sisustamiseen tarvitset kuitenkin muutakin kuin vain ulkokalusteita. Kun olet hankkinut ulkokalusteet, on hyvä miettiä, kuinka voit lisätä viihtyisyyttä. Nyt astuvat kuvaan erilaiset kasvit, valot, kynttilät ja kaikki muu, mikä lisää lämpöä ja kodikkuutta puutarhanurkkaukseen. Koristeet ovat juuri niitä asioita, jotka viimeistelevät puutarhanurkkauksesi ilmeen. Ja mikä parasta, koristeet eivät ole kovin kalliita, ja ne lisäävät paljon tunnelmaa. Valitse ensin tunnelmalliset valot ripustettavaksi terassillesi, parvekkeellesi tai puutarhanurkkaukseesi. Voit asettaa ne esimerkiksi puun oksille, katoksen alle tai muulle sopivalle alustalle. Seuraavaksi voit valita erilaisia kasveja ja hankkia suurempia ruukkuja, joihin voit istuttaa lempikukkasi tai vaikkapa maustekasveja. Ympärivuotiseen käyttöön sopivat myös erilaiset keinotekoiset kasvit, kuten heinäkasvit tai mikä tahansa muu mieleisesi kasvi. Viimeisenä vaiheena voit hankkia myymälöistä erilaisia lyhtyjä ja kynttilänalustoja, joita voit käyttää iltaisin ja luoda romanttista tunnelmaa tilaan valon avulla. Jos puutarhassasi on enemmän tilaa, voit suunnitella myös pienen nuotiopaikan. Nuotion äärellä on mukava istuskella ja nauttia lämmöstä viileämpinä iltoina.

Ole luova ja tee omasta puutarhanurkkauksestasi juuri sellainen pesä kuin haluat!